dinsdag 24 april 2012

Perenbomen bloeien wit

Voor Nederlands moeten we op school een boek lezen, ik heb met een vriendin Perenbomen bloeien wit gekozen, het is een vrij dun boekje (139 pagina's) maar tot op het laatste moment spannend!

Bron

Het verhaal
De tweeling Klaas en Kees (16 jaar) en hun broertje Gerson (13 jaar) wonen in een huis bij een weiland en een begraafplaats in de buurt. Ze wonen samen met hun vader Gerard en hun moeder Marian is ooit plotseling met een andere man naar Italiƫ gegaan. Ze spelen al sinds jongs af aan het spel 'zwart', daarbij doen ze hun ogen dicht en moeten ze naar de afgesproken plaats proberen te komen. Als ze op een zondag met hun kleine snot-kleurige autootje naar de ouders van Gerard gaan (Anna en Jan) komt er een auto vanaf rechts op hen inrijden. Gerson, die voorin zit, wordt helemaal 'ingepakt' door de auto, Klaas heeft last van z'n nek, Kees een gebroken arm en Gerard glassplinters in zijn gezicht. Gerson raakt in coma, als hij er weer uit komt wordt het voor hem en zijn broers duidelijk dat hij blind is en voor altijd zwart moet spelen.

Wat ik er van vind
Ik vind het echt een super mooi boek! Erg goed geschreven want je leest het vanuit de tweeling, Gerson en de hond (Daan, hij wordt de blindengeleidehond van Gerson als het ware). Het is alleen jammer dat de 2 grote gebeurtenissen in het boek al vertelt worden vooraf. Ik had het boek echt binnen een uurtje uit want het leest heel gemakkelijk door.

9,0

€10,00
5 van de 5

[geschreven en gelezen op 22 april 2012]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten