maandag 3 september 2012

Als je dit leest ben ik dood

Bron

Wow, wat is dit een bijzonder boek zeg. Ik wilde het echt al heel lang lezen en toen ik het uit had had ik echt een heel vreemd gevoel. Mooi boek, zeker een mooi boek.

Het verhaal
Het boek gaat over de 11-jarige Sam, hij heeft leukemie en heeft samen met de oudere Felix thuis les van mevrouw Wolters. op een dag moeten ze voor een opdracht iets schrijven, Sam begint een boek te schrijven over zijn leven, zijn vragen waar niemand antwoord op weet en zijn lijstjes. Hij heeft een aantal wensen en samen met Felix gaan ze proberen die uit te laten komen.

Wat ik er van vind
Waauw, wat goed geschreven. Ik weet echt niet of ze zelf leukemie heeft gehad en dit haar verhaal is, want wat ik dit 'echt' geschreven! Je leest wat Sam en Felix denken, hoe ze willen sterven, en met wie, hoe ze over de dood denken en hoe ze al Sam zijn wensen proberen te vervullen. Serieus jongens, lezen. Ik was sprakeloos toe ik het uit had. Meestal ben je blij, of nouja, blij... als je een boek uit hebt. Maar bij dit boek was het anders, alsof je iets heel verdrietigs hebt meegemaakt. Nu denken jullie allemaal dat hij dood is gegaan....ja. Dat is zo, maar mooi, heel mooi.

8,5

Ps. Lees vooral op het einde alle optie's, echt heel grappig! Nu denk je optie's? Lees maar gewoon! ;)

3 opmerkingen:

 1. Lijkt me echt een heftig boek, en ook wel verdrietig. Ik zou hem wel een keertje willen lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De titel is al super heftig, dus het boek zal dat ook wel zijn! Ik ga dit boek zeker een keer lezen. Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb dit boek al gelezen, echt zo zielig en zo super goed geschreven!

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen