zaterdag 31 december 2011

Samoa

Hee lieve iedereen,

Volgensmij is dit dan echt het laatste bericht van dit jaar. Buiten hoor ik nu allerlei knallen en het begint al donker te worden... Vanavond is het dus oud en nieuw (:, in Samoa hebben ze het al gevierd, vanmiddag om 12 uur, net zoals in Australiƫ. Nu denk je; "Wat maakt dat nou uit? Dat is toch gewoon tijdsverschil?" Nee, nou ja, eigenlijk wel... Snap je het nog? Ik zal het even uitleggen.

Samoa viert als laatste oud en nieuw, dat komt omdat ze in de tijdszone met Amerika lagen, ze dreven toen veel handel met Ameika. Nu drijven ze veel handel met Australiƫ, maar daar verschillen ze veel met de tijd en zijn en maar 4 werkdagen zijn om te handelen. Daarom heeft Samoa de tijdsgrens verlegd en nu zitten ze in dezelfde tijdszone als Australiƫ. Omdat de tijd veranderd is zijn ze ook van 29 december naar 31 december gegaan. 30 december 2011 bestaat daar niet. Gekke mensen....

Dan nog iets over die boeken die ik wil gaan lezen in 2012, het lijstje begint steeds groter te worden, hier een paar van die boeken:

♥ Twilight
♥ Deadline
♥ Soldaten huilen niet

Ken jij die boeken? Zijn ze leuk? Alvast een fijn nieuwjaar!

x Emma

Geen opmerkingen:

Een reactie posten